In een hele bijzondere opdracht hebben we deurstickers mogen ontwerpen voor een verzorgingshuis waar op een gesloten afdeling de vele witte deuren verwarring en frustratie veroorzaakten voor de bewoners. Dankzij deze stickers kunnen bewoners nu beter de weg vinden en geven gesloten deuren minder onrust.

FASE 1

Men wilde meer rust voor de ouderen met dementie op een gesloten afdeling. Er waren meerdere witte deuren die alleen toegankelijk zijn voor personeel. Er werd echter vaak door passerende cliënten gepoogd om de deuren te open, wat frustrerend kon werken. De opdracht was om deze deuren te camoufleren.

Wij hebben foto’s gemaakt van de omliggende muren om dit motief via de deurstrickers door te kunnen trekken. De wanden worden dan meer één geheel. Om het effect te versterken zijn er schilderijen in verwerkt met foto’s van de omgeving.

deursticker-dementie

FASE 2

De stickers bleken een positief effect te hebben op de bewoners en de medewerkers. Er werd gekozen om nog een stapje verder te gaan: het uniek maken de voordeuren van iedere woongroep. Deze waren effen wit. De deuren zijn bekleed met deurstickers met foto’s van authentieke voordeuren met duidelijke verschillende kleuren. Iedere woongroep heeft nu zijn eigen herkenbare voordeur in unieke kleur.

deursticker-dementie2

Wilt u meer weten over dit project of heeft u zelf interesse in een maatwerk concept, afgestemd op de omgeving en gebruikers? Neem dan contact met ons op!